Red-skin | Date: Payshanba, 06-Fev-2025, 04:00 | Message # 1 |
 Yahshi tajribali
Group: Мoderator
Status: 
| Қибланинг йўналишини аниқлаш Ғарбдаги мусулмонлар учун ҳақиқий даҳшат бўлиши мумкин! Бу ерда олтита усул + енг аниқ бўлган қўшимча усул. Агар сиз тўғри йўналишда ибодат қилаётганингизга ишонч ҳосил қилишни истасангиз, албатта ўқинг!
Исломни биринчи marta қабул қилганимда, мени бутунлай ҳайратга солган асосий нарсалардан бири, кунига беш marta мусулмонлар намоз ўқиш учун юзларини Каъба томон буришлари еди. Исломдан бошқа бирон бир динда бундай бирлик йўқ ва буни бизнинг ибодатимиз асосидаги ўзгармас имон - Худонинг бирлигига ишониш билан изоҳлаб бўлмайди.
Бироқ, баъзи одамлар учун қиблани топиш ҳали ҳам қийин иш бўлиши мумкин, айниқса сиз ҳам мен каби мусулмон бўлмаган кўпчилик мамлакатда яшасангиз. Мен бу мақсад учун махсус ажратилган жойда - қибланинг йўналиши биз учун кўрсатилган мушак ёки масжидда доимо ибодат қилишнинг ҳашаматига ега бўлолмайман. Айниқса, мен нотаниш мамлакатларга ёки ҳатто саёҳат қилганимда Агар мен саёҳат пайтида ёки нотаниш жойда қиблани топишим керак бўлган вазиятга тушиб қолсам, қаерда бўлсангиз ҳам, қибланинг йўналишини топиш учун фойдаланишингиз мумкин бўлган усуллар.
ИСЛОМИЙ ҚИБЛА КОМПАС ДАСТУРИДАН ФОЙДАЛАНИНГ.
Қиблани топиш учун мен (ва бошқа кўпчилик одамлар) фойдаланадиган енг кенг тарқалган усул бу Қибла compass хусусиятига ега Исломий дастурни юклаб олишдир. Мен учун бу қибланинг йўналишини аниқлашнинг тезкор усули, қаерда бўлсам ҳам, шунчаки менинг смартфоним доимо қўлда. Афсуски, бу усул ҳар доим ҳам аниқ емас (зарба!), чунки, айниқса, биз уйда бўлганимизда ёки осмон булутли бўлганда, компас муваффақияциз бўлади. Мен бир вақтнинг ўзида иккита телефондан фойдаланишга ҳаракат қилдим ва иккаласи ҳам турли йўналишларни кўрсатдилар! Бу вақт давомида нотўғри йўналишда ибодат қилганингизни тушунсангиз, бу қандай даҳшат.!
ҚИБЛА МАПС ФУНКЦИЯСИ БИЛАН ИСЛОМИЙ ДАСТУРДАН ФОЙДАЛАНИНГ
Ҳамма иловалар буни таъминламайди, лекин агар сизники бўлса, харитани катталаштириш ва сизнинг биноингиз сизнинг жойлашувингизга мос келадиган жойга қараб ва харитада кўрсатилган чизиққа амал қилиб, қибла йўналиши бўйича осонгина ҳаракат қилишингиз мумкин. Бу юқоридаги 1-бандда кўрсатилган ноаниқликни йўқ қилади ва мен ушбу усулни қайта текширишни тавсия қиламан. Қайта текшириш жуда муҳим бўлганлиги сабабли, ТАКВА жамоаси ушбу хусусиятни ўзларининг янги Масжидҳуб иловасига қўшдилар.
GOOGLE ҚИБЛА ҚИДИРУВИ
Бу Google-дан яна бир ақлли янгилик, мен тез-тез Қибла йўналишини тезда текшириш учун фойдаланаман. Бунинг учун сизга бирон бир дастурни юклаб олишнинг ҳожати йўқ, чунки Google Қибла Finder-га ҳар қандай браузердан кириш мумкин. Ушбу веб-сайтни chrome-да очганимдан сўнг, мен космосда сузиб юрган Каъба белгисини кўрмагунимча камерани ҳаракатлантираман ва у ерда! Бу менинг қиблага йўналишим.
ЕСКИ МАКТАБ КОМПАСИ
Агар сиз ески мактаб ўқувчиси бўлсангиз ва компасдан қандай фойдаланишни билсангиз, нотаниш жойларда саёҳат қилиш учун уни ўзингиз билан олиб юришингиз мумкин. (Қизиқарли факт: бир marta Японияда мен компас билан таъминланган ибодат хонасини кўрдим, қандай ўйчан!) Каъба дунёнинг қайси қисмига нисбатан қайси йўналишда еканлигини аниқлаш учун Google қидирувини осонгина қила оламан. Кейин мен шунчаки компасни айлантираман ва ўқ ўрнатилганда, мен Каъба жойлашган томонга ишора қиламан.
МЕН ТМВ-ДА РЕКЛАМА ҚИЛАМАН GOOGLE ХАРИТАЛАРИ
Жавобгарликдан воз кечиш: бу жуда аниқ емас!
Агар юқоридаги вариантлар мавжуд бўлмаса, бу усул ҳали ҳам маълум даражада мос келади (осмон очиқ ва кучли аралашув бўлмаса). Мен нима қилардим Google хариталарни очинг ва сиз жойлашувингизни кўк нуқта ва сиз турган йўналишни кўрсатадиган radar билан белги сифатида кўрасиз.
Макка тахминан қаерда, биз биламиз бери, Агар Макка тахминий ўрнини кўрмагунларича олиб яқинлаштириш, ва Макка учун radar нуқталари қадар айлантирмоқ. Бироқ, мен сизни огоҳлантирмоқчиманки, бу усул аввалгилари каби аниқ емас, шунинг учун уни бошқа танловингиз бўлмаса танланг.
қуёш
Жавобгарликдан воз кечиш: агар сиз унда ўқимаган бўлсангиз, бу жуда аниқ емас!
Қадим замонларда, технология ва асбоблар ихтиро қилинишидан олдин, одамлар қуёш ва ойнинг ҳолати ва ҳаракатига риоя қилиб, осмонга қараб, хоҳлаган манзилининг исталган йўналишини аниқлашган. Шунингдек, биз ўзимизнинг ҳам, Қуёшнинг ҳам ҳолатини билиб, қибланинг йўналишини аниқлашимиз мумкин. Бироқ, қиблани аниқ аниқлаш учун бироз маҳорат талаб етилади. Бундай кўникмаларни ўзлаштириш мен учун қийин бўлган ва ҳозир ҳам қийин, лекин бошқа таянадиган нарсам бўлмаса, бу жуда фойдали. Мисол учун, мен Макканинг Шарқий томонида яшаганим учун, Каъба менинг ғарбимда жойлашган ва қуёш ҳам уйимнинг ғарбида жойлашган деб ишонишган. Шундай қилиб, агар қуёшим қайси йўналишда ботаётганини билсам, қибланинг тахминий йўналишини аниқлай оламан. Сиз дунёнинг қаерида еканлигингизни аниқлаш учун худди шу усулдан фойдаланиб кўришингиз мумкин.
ҚИБЛА СОАТИ ЁРДАМИДА СИЗ ҚИБЛАНИНГ ЖОЙЛАШИШИНИ АНИҚ АНИҚЛАШИНГИЗ МУМКИН
Ибодатнинг тўғрилиги мезонларидан бири шундаки, биз Каъбага қарашимиз керак. Шунинг учун, мен ҳар доим Аллоҳга кунига беш marta сажда қилишнинг аниқ йўналишини топишга ёрдам берадиган барча ресурслардан фойдаланишга ҳаракат қиламан. Аммо менинг севимлиларим ҳали ҳам ТАКВАНИНГ Қибла соатлари. Улар жуда самарали ва улардан фойдаланиш осон - менга керак бўлган нарса!
|
|
| |
Red-skin | Date: Payshanba, 06-Fev-2025, 04:06 | Message # 2 |
 Yahshi tajribali
Group: Мoderator
Status: 
| Определение направления Киблы может стать настоящим кошмаром для мусульман на Западе! Вот шесть способов + дополнительный метод, который является наиболее точным из всех. Обязательно прочтите, если хотите быть уверены, что молитесь в правильном направлении!
Когда я впервые принял ислам, одной из главных вещей, которая меня полностью поразила, был тот факт, что пять раз в день мусульмане поворачиваются лицом в сторону Каабы, чтобы помолиться. Такого единства нет ни в одной другой религии, кроме ислама, и это невозможно объяснить иначе, как непоколебимой верой, лежащей в основе нашего богослужения, - верой в единство Бога.
Однако для некоторых людей поиск Киблы все еще может оказаться сложной задачей, особенно если вы, как и я, живете в стране с немусульманским большинством населения. Я не могу позволить себе роскошь постоянно молиться в специально отведенном для этого месте - мусулле или мечети, где для нас обозначено направление Киблы. Особенно когда я путешествую по незнакомым землям или даже в пределах своей собственной страны, мне нужно использовать доступные инструменты, чтобы определить направление моей Киблы.
Если вы окажетесь в ситуации, когда вам нужно будет найти свою Киблу во время путешествия или в незнакомом месте, вот способы, которые вы могли бы использовать, чтобы определить направление Киблы, где бы вы ни находились.
ВОСПОЛЬЗУЙТЕСЬ ИСЛАМСКИМ приложением С функцией КОМПАСА КИБЛЫ.
Самый распространенный метод, который я (и большинство других людей) использую для поиска Киблы, - это загрузка исламского приложения с функцией компаса Киблы. Для меня это быстрый способ узнать направление Киблы, где бы я ни находился, просто потому, что мой смартфон всегда под рукой. К сожалению, этот метод не всегда точен (шок!), потому что, особенно когда мы находимся в помещении или когда небо затянуто облаками, компас выходит из строя. Однажды я пробовал использовать два телефона одновременно, и оба показывали разные направления! Какой ужас, когда понимаешь, что все это время молился не в том направлении!
ИСПОЛЬЗУЙТЕ ИСЛАМСКОЕ ПРИЛОЖЕНИЕ С ФУНКЦИЕЙ QIBLA MAPS
Не во всех приложениях это предусмотрено, но если в вашем есть, вы можете легко ориентироваться в направлении Киблы, увеличив масштаб карты и посмотрев, где ваше здание совпадает с вашим местоположением, и следуя линии, указанной на карте, чтобы ориентироваться в направлении Киблы. Это устраняет неточность, упомянутую в пункте 1 выше, и я бы рекомендовал еще раз проверить с помощью этого метода. Поскольку перепроверка очень важна, команда TAKVA интегрировала эту функцию в свое новое приложение MasjidHub.
GOOGLE QIBLA FINDER
Это еще одно интеллектуальное новшество от Google, которое я часто использую для быстрой проверки направления Qibla. Для этого вам не нужно загружать какие-либо приложения, поскольку Google Qibla Finder доступен из любого браузера. Открыв этот сайт в chrome, я просто перемещаю камеру, пока не замечаю парящий в пространстве символ Каабы, и вот оно! Это мое направление на Киблу.
КОМПАС СТАРОЙ ШКОЛЫ
Если вы приверженец старой школы и умеете обращаться с компасом, вы можете носить его с собой, чтобы ориентироваться в незнакомых местах. (Интересный факт: однажды в Японии я видел молитвенное помещение, где нам предоставили компас, как заботливо!) Я могу легко выполнить поиск в Google, чтобы понять, в каком направлении находится Кааба относительно того, в какой части света я нахожусь. Затем я просто поворачиваю компас и, когда стрелка установится, указываю направление, в котором находится Кааба.
РАЗМЕЩАЮ РЕКЛАМУ НА TMV GOOGLE MAPS
Отказ от ответственности: Это не очень точно!
Если вышеперечисленные опции недоступны, этот метод все равно в какой-то степени подходит (при условии, что небо чистое и нет сильных помех). Что бы я сделал, так это открыл Google Maps, и вы увидите свое местоположение в виде значка с синей точкой и радаром, указывающим направление, в котором вы находитесь.
Поскольку мы знаем, где приблизительно находится Мекка, уменьшайте масштаб, пока не увидите приблизительное местоположение Мекки, и поворачивайте, пока ваш радар не укажет на Мекку. Однако я хотел бы предупредить, что этот метод не совсем точен, как предыдущие, поэтому выбирайте его только в том случае, если у вас нет другого выбора.
солнце
Отказ от ответственности: это не очень точно, если вы не обучены этому!
В древние века, до того, как были изобретены технологии и инструменты, люди использовали для определения любого направления своего желаемого пункта назначения, глядя на небо, следя за положением и движением солнца и Луны. Мы также можем определить направление Киблы, зная положение как самих себя, так и Солнца. Однако для точного определения Киблы требуется некоторое умение. Мне было и остается трудно овладеть такими навыками, но это весьма полезно, если мне больше не на что положиться. Например, поскольку я жил на восточной стороне Мекки, считалось, что Кааба находится на западе от меня, и солнце также заходит на западе от моего дома. Итак, если я знаю, в каком направлении заходит мое солнце, я могу определить приблизительное направление Киблы. Вы также можете попробовать использовать тот же метод для определения того, в какой точке мира вы находитесь.
С ПОМОЩЬЮ ЧАСОВ QIBLA МОЖНО ТОЧНО ОПРЕДЕЛИТЬ МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ КИБЛЫ
Одним из критериев правильности молитвы является то, что мы должны смотреть в сторону Каабы. Поэтому я всегда стараюсь использовать все доступные мне ресурсы, которые помогают мне найти точное направление для поклонения Аллаху пять раз в день. Но моими любимыми по-прежнему остаются часы Qibla от TAKVA. Они суперэффективны и удобны в использовании - как раз то, что мне нужно!

|
|
| |